انتخاب بهترین دریل شارژی

ابزار شارژی به عنوان یکی از پرکاربردترین انواع ابزارآلات، همواره جایگاه بسیار مهمی در بازار و در بین استادکاران داشته است. قابلیت حمل، قدرت کافی جهت انجام کارهای عمومیو توان کار در بازههای زمانی بالا از مزیتهای مهم این نوع ابزارآلات است که آنها را مورد توجه عموم فعالان حرفه ای صنعت قرارداده است؛ اما قبل و بعد از خرید این ابزار، نکاتی وجود دارد که دانستن آنها بسیار مفید است. این ابزار، همانگونه که از نامش پیدا است، توسط یک باطری قابل شارژ تغذیه میگردد که این نکته، مهمترین مزیت این دستگاه نسبت به انواع برقی است.

قبل از خرید دریل شارژی و هر ابزاری، پیشنهاد میشود به مشخصات فنی دستگاه مراجعه کنید و تمام نکات را به دقت بررسی نمایید. در زیر، ما به برخی نکات مهم در خرید ابزار شارژی اشاره میکنیم:

دریل شارژی اینکو

باطری

در

ابزارآلات شارژی، میتوان باطری را به عنوان قلب دستگاه معرفی کرد که این نکته، اهمیت توجه به نوع و کیفیت باطری را در این محصولات دو چندان میکند. در حال حاضر، به طور معمول در بازار، بیشتر دو نوع باطری برای دستگاههای شارژی فروخته میشود: یکی نیکل-کادمیوم و دیگری لیتیوم.

باطری لیتیومی، حجم کمتر، قیمت بیشتر، مدت نگهداری شارژ به مراتب بیشتر دارد که

برند اینکو دارای این نوع مدل باتری می باشد و درصورت استفاده نکردن طولانی مدت، خیلی دیرتر خالی میشود. به طور کلی، باطریهای لیتیوم، نسل جدیدتر باتریها با کارایی بیشتر هستند. بیشترین مشخصه ظاهری آنها نیز بزرگتر بودن نیکل کادمیومیها است و دسته دریل شارژی در نوع نیکل کادمیومی، بزرگتر است، ولی در نوع لیتیومی، باطری دستگاه، کوچکتر است ودر برخی، تقریبا بخشی از دسته به نظر میرسد. بهتر است نوع باطری را بسته به نوع کار خود انتخاب نمایید. اگر دستگاه را باید برای مدت طولانی در دست بگیرید، باطری لیتیومیانتخاب بهتری است.

باطری دریل شارژی

گشتاور

گشتاور در دریل شارژی به زبان ساده، قدرت چرخاندن محور یا شفت دستگاه است. دستگاههای بهتر، گشتاور بیشتری تولید میکنند که بیشتر با واحد نیوتون برمتر(n/m) بیان میشود .برای درک بیشتر، پیچی را در نظر بگیرید. برای بستن آن، مقدار مشخصی نیرو لازم است که به آن گشتاور میگویند. حال اگر به هر دلیل، این پیچ در محل خود خیلی سفت باشد، برای بستن آن به نیروی بیشتری نیاز است که دستگاه قویتر، یعنی دستگاهی با قابلیت تامین گشتاور بیشتر، قادر به بستن آن است. بنابراین متوجه میشویم که وقتی دستگاهی با گشتاور بیشتر خریداری کردیم، به معنای این است که میتوانیم پیچهای محکمتری را نیز باز یا بسته کنیم و در سوراخکاری نیز چنین دستگاهی قویتر عمل میکند.

ترک متر

در دریلهای شارژی (در حالت صحیح) مکانیزمیبه نام ترک متر وجود دارد که با انتخاب عدد مناسب تورک متر، باعث میشویم دستگاه برای بستن یک پیچ از حدی که ما مشخص میکنیم بیشتر به پیچ نیرو وارد نکند و از هرز شدن پیچ یا بریدن آن، جلوگیری میشود. این امکان در بستن پیچ در چوب و مواد نرم بسیار مفید است.

  

کلید دو یا سه حالته

در دریلهای شارژی، بر حسب امکانات و کیفیت ساخت، کلیدی وجود دارد که به ما امکان انتخاب حالت دریل یا پیچ‌گوشتی و در بعضی از مدلها، حالت چکش را میدهد. دریل برای سوراخکاری در چوب یا ف. پیچگوشتی برای باز و بست پیچ و چکش هم برای سوراخکاری در بتون. توجه داشته باشید که دراین دریلها وقتی حالت پیچگوشتی انتخاب میشود، ترک متر دستگاه فعال میشود. همچنین به طورکلی هرچه ولتاژ باطری بیشتر باشد، حجم و گشتاور و قیمت دستگاه، بالاتر میرود و دستگاه، قابلیت استفاده در کارهای سنگین تری را خواهد داشت.

دیمر یا کنترل سرعت

در دو نوع الکترونیکی و مکانیکی وجود دارند و برای کم و زیاد کردن سرعت چرخش به کار میروند. در نوع الکترونیکی، هر چه سوییچ، بیشتر فشار داده شود، سرعت چرخش بیشتر میشود تا به حد اکثر برسد و بر عکس. از دیمر، بیشتر برای کنترل سرعت باز و بست پیچ استفاده میشود، زیرا طبیعتا در سرعت پایین تر، باز و بست پیچ با کنترل بیشتری صورت میپذیرد.

سه نظام

سه نظام در دریلهای شارژی عموما”از نوع اتوماتیک بوده و در دو نوع پلاستیکی و فی ساخته میشود که در نوع فی، کمیبه وزن وقیمت دستگاه اضافه میشود، ولی در عوض، استحکام و دوام بیشتری خواهد داشت.

چراغ نمایشگر شارژ باقیمانده باطری

در برخی مدلها این امکان وجود دارد و کمک بسیار ارزنده ای به استفاده کننده میکند تا بداند چقدر از شارژ باطری باقیمانده است و در صورت وم، بتواند برنامه ریزی کند. (در دریل شارژی میلواکی این امکان وجود دارد.)

لامپ LED

یک امکان خوب که در برخی مدلها وجود دارد و با وجود مصرف کم، باعث میشود در شب یا در زوایایی که نور کافی وجود ندارد، باز و بسته کردن پیچ و سوراخکاری با دید مناسب انجام شود.

چند نکته

همواره توجه داشته باشید که:

1- هیچ وقت از حالت دریل برای بستن پیچ استفاده نکنید.

2- برای باز و بست پیچ با درجههای سفتی مختلف، از گشتاور مناسب استفاده کنید.

3- برای حمل و نقل دستگاه در جابجاییهای خارج از کارگاه، از کیف حمل استفاده کنید.

4- حالت چکش در انواعی که این حالت را دارند برای سوراخکاریهای سنگین ساخته نشده. برای سوراخکاری سنگین از دریلهای مخصوص و بتون کن که دارای مکانیسم مقاوم در برابر سوراخکاریهای سنگین در دیوار هستند، استفاده کنید.

5- در فواصل زمانی مناسب توسط هوای فشرده کل دستگاه و بویژه موتور آنرا بادگیری کنید و در صورت نبود کمپرسور از پارچه و فرچه هم میتوان استفاده کرد.


مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها